Servicii
Contacte
067 300 500
Despre Noi
Centrul de Instruire şi Agrement Ivancea al S.A. „ Moldtelecom ” este situat în nemijlocita apropiere a oraşului Orhei şi a destinaţiei turistice Orheiul Vechi, la 30 km distanţa de Chişinău. Într-o zonă foarte pitorească din inima Moldovei şi a Codrilor, aici aveţi posibilitatea să admiraţi un peisaj natural deosebit, unde se îmbină de minune dealurile împădurite, cu lacuri şi cu şes. Îndepărtat de aglomeraţia oraşului, Centrul de Instruire şi Agrement Ivancea este o locaţie unde petrecerea timpului liber sau a unor activităţi vă va oferi energie şi o relaxare pe măsură. Evenimente speciale de familie, escapade de weekend, team building, seminare sau întâlniri de afaceri pot fi găzduite perfect în Cadrul Centrului de Instruire şi Agrement Ivancea, care dispune de o gamă extinsă de servicii de cazare şi organizare evenimente la tarife deosebit de avantajoase.
Obiective Turistice
În această zonă unică, în nemijlocita apropiere a Centrului de Instruire şi Agrement Ivancea se află cea mai importantă atracţie turistică a Moldovei, precum şi alte câteva obiective turistice din patrimoniul naţional, a căror vizite vă vor lasă cu impresii deosebite şi de neuitat.
Mânăstirea Curchi
Localizată în satul Vatici, la 12 km de oraşul Orhei sau la 55 km de capitala Chişinău. Unii cercetători spun că mănăstirea porneşte din vremea domniei lui Ştefan cel Mare. Documentele o datează din vremea domnitorului Alexandru Ghica, când ţăranul Iordache Curchiu întemeiază pe moșia sa un schit de lemn cu hramul Sfântul Dumitru (1773). În 1809 schitul devine mănăstire, iar între anii 1937-1938 se zidește o frumoasă biserica, cu hramul Sfântul Mare Ierarh Nicolae. Printre cititorii bisericii Nașterea Maicii Domnului se numără și Regele Mihai al României. Mănăstirea este inclusă pe listele monumentelor de arhitectura UNESCO. Mănăstirea este vizitată anual de mii de turiști.
Casa Muzeu "Alexandru Donici"
Muzeul lui Alexandru Donici a fost inaugurat în anul 1976, în vechiul conac al familiei Donici, locul în care s-a născut fabulistul român Alexandru Donici. Creația lui Donici a fost înalt apreciată de Mihail Kogălniceanu, Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri și alți contemporani. Însuși Eminescu îl situa printre scriitorii care „și-au încuscrit talentul individual cu geniul poporului…”, numindu-l, în poezia „Epigonii” – „Donici, cuib de-nțelepciune” . În preajma conacului se află biserica „Adormirea Maicii Domnului”, ctitorită de tatăl scriitorului, morminte de familie precum şi izvorul Stânca, amenajat de familia Dimitrie şi Elena Donici. Biserica reprezintă o copie, la scară mai mică, a unei catedrale din Sankt Petersburg.